Retourneren

Retourneren binnen Nederland
Retourinstructies Wallified
Je hebt 30 dagen na ontvangst van je producten de tijd artikelen te retourneren.
Om een artikel binnen Nederland te retourneren, volg je de onderstaande stappen:
 • Stap 1: Meld je retourzending aan door een e-mail te sturen naar hi@wallified.nl.
 • Stap 2: Je ontvangt kosteloos eenmalig een retourlabel van ons. Houd er rekening mee dat als het retourtermijn is verstreken, de retourkosten voor eigen rekening zijn.
Retouradres:
Wallified
Hondsdijkstraat 25
3042 VM Rotterdam
 • Stap 3: Plaats de producten in de oorspronkelijke doos (of een andere stevige doos). Zorg ervoor dat de producten voldoen aan de retourvoorwaarden. Houd er rekening mee dat we geen gepersonaliseerde items retour kunnen nemen.
 • Stap 4: Print het retouretiket uit (of laat het retouretiket scannen bij een PostNL locatie) en plak het over je eigen adres.
 • Stap 5: Breng het pakket naar een PostNL locatie.
 • Stap 6: Zodra we het bewijs van de retourzending ontvangen, zullen we het geld zo spoedig mogelijk terugstorten op de rekening waarmee de betaling van de bestelling is uitgevoerd.
Het is niet mogelijk om een bestelling onder rembours terug te sturen
We hopen dat bovenstaande informatie je helpt bij het retourneren van een artikel. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je verder te assisteren.
 
Tot wanneer kan ik de artikelen retourneren?
Je hebt 30 dagen na ontvangst van je producten de tijd artikelen te retourneren. 
Meer informatie over het herroepingsrecht kun je vinden op de pagina met Algemene Voorwaarden.
 
Wat als het bezorgde artikel kapot of beschadigd is?
Dat is natuurlijk erg vervelend! Maak een foto van de beschadiging en mail de foto (onder vermelding van het ordernummer) naar hi@wallified.nl. Wij zullen z.s.m. een passende oplossing bieden.
 
Waar moet mijn retourzending aan voldoen?
 • Bij voorkeur verpakken in de oorspronkelijke verpakking, of een alternatieve stevige verpakking
 • Indien er schade is ontstaan aan het product tijdens retourzending, dan ben je als klant verantwoordelijk voor de waardevermindering
Twijfel je over de retour mogelijkheden? Neem dan contact op met hi@wallified.nl.
 
Welke artikelen mogen niet geretourneerd worden?
 • Gepersonaliseerde producten, deze produceren wij op aanvraag.
Retourvoorwaarden voor gepersonaliseerde producten
Bij Wallified begrijpen we het belang van gepersonaliseerde producten en streven we ernaar om hoogwaardige en unieke items aan onze klanten te leveren. Vanwege de aard van deze producten, waarbij speciale zorg en aandacht worden besteed aan de personalisatie, gelden er specifieke retourvoorwaarden. Het herroepingsrecht is niet van toepassing op gepersonaliseerde producten, tenzij er sprake is van een fout aan onze kant of schade tijdens het transport.
Hieronder vind je onze retourvoorwaarden voor gepersonaliseerde producten:
 1. Fouten aan onze kant: Indien er een fout is gemaakt bij de personalisatie van het product, zoals een spelfout, een verkeerde kleur of een verkeerd ontwerp, zullen wij de verantwoordelijkheid nemen en het product kosteloos vervangen. Neem binnen een redelijke termijn contact op met hi@wallified.nl om het probleem te melden en de retourprocedure in gang te zetten.
 2. Schade tijdens transport: Mocht het gepersonaliseerde product beschadigd aankomen als gevolg van het transport, dan vragen wij je om onmiddellijk contact op te nemen met onze klantenservice. We zullen de situatie beoordelen en indien nodig het product vervangen. Het is belangrijk om foto's van de beschadiging te maken en deze bij je melding te voegen, zodat we het probleem adequaat kunnen oplossen. Stuur een mail onder vermelding van het ordernummer naar hi@wallified.nl.
 3. Persoonlijke aard van het product: Vanwege de unieke aard van gepersonaliseerde producten, kunnen we geen retourneringen accepteren als je van gedachten verandert of niet tevreden bent met het ontwerp, de kleur of andere persoonlijke keuzes die je hebt gemaakt tijdens het bestelproces. We raden je daarom aan om alle details en specificaties zorgvuldig te controleren voordat je je bestelling plaatst.
We willen er graag op wijzen dat we ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met je aankoop. Als je vragen of zorgen hebt over je gepersonaliseerde product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We staan klaar om je te helpen en eventuele problemen op te lossen.
Let op: Deze retourvoorwaarden voor gepersonaliseerde producten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke producten en het beleid Wallified. We raden je aan om onze algemene voorwaarden en retourbeleid te raadplegen voor meer gedetailleerde informatie.
 
 Welk bedrag krijg ik terug?
Je krijgt, wanneer de retour voldoet aan de retourvoorwaarden, het volledige aankoopbedrag teruggestort. Wij kunnen waardevermindering in rekening brengen wanneer je een product beschadigd hebt.
 
Welk bedrag krijg ik terug?
Bij een retour die voldoet aan de retourvoorwaarden, wordt het volledige aankoopbedrag teruggestort. We streven ernaar om het bedrag zo spoedig mogelijk terug te storten op de rekening waarmee de betaling van de bestelling is uitgevoerd.
 
Het is belangrijk om te weten dat in bepaalde gevallen een waardevermindering in rekening kan worden gebracht als het geretourneerde product beschadigd is. Dit kan het geval zijn als het product niet in dezelfde staat verkeert als bij ontvangst, bijvoorbeeld als het onzorgvuldig behandeld of gebruikt is op een manier die de kwaliteit of ervan beïnvloedt.
We raden je daarom aan om de producten zorgvuldig te behandelen en ervoor te zorgen dat ze in dezelfde staat worden geretourneerd als waarin ze zijn ontvangen. Om discussie te vermijden, adviseren wij om het product te fotograferen alvorens het retour gestuurd wordt. Zo kan de eventuele schade door transport ook vastgesteld worden. Stuur ook altijd een bericht naar hi@wallified.nl als het product beschadigd geleverd is en je het graag wilt retourneren.
 
Als er sprake is van een waardevermindering, zullen we dit bedrag in mindering brengen op het terug te storten bedrag. We zullen je hierover informeren en eventuele afwijkingen in het terug te storten bedrag uitleggen.
Mocht je nog vragen hebben over de terugbetaling van je retourzending, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We staan klaar om je verder te helpen en eventuele zorgen op te lossen.
 
Hoe lang duurt het voordat ik het terug te storten bedrag op mijn rekening heb staan?
Wij storten altijd zo snel mogelijk het bedrag terug op jouw rekening (uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling). Wij mogen wachten met de terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, tenzij je kan aantonen het pakket eerder te hebben verzonden.
  
Retourneren België
Voor Belgische klanten maken wij op aanvraag een retourlabel aan. Het retourlabel kost €9,95. De kosten van dit label worden automatisch verrekend met het retourbedrag waar je recht op hebt.
Je kunt per e-mail een label aanvragen via onze klantenservice. Vermeld bij de aanvraag altijd de volgende gegevens:
 • Naam waarop de bestelling geplaatst is
 • Afleveradres van de bestelling
 • Ordernummer
 • Reden van de retour
Je ontvangt vervolgens van ons per e-mail een retourlabel van PostNL.
 
Zelf retourneren, zonder retourlabel
Uiteraard ben je vrij om zelf het pakket naar ons te retourneren op eigen kosten. Dit mag naar onderstaand adres. Wij zijn dan echter niet verantwoordelijk voor het traceren van de bestelling. 
Wallified
Hondsdijkstraat 25
3042 VM Rotterdam
 
Welk bedrag krijg ik terug?
Bij een retour uit België krijg je het volledige aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen teruggestort minus retourkosten te weten €9,95, op voorwaarde dat de retour voldoet aan de retourvoorwaarden. We streven ernaar om het bedrag zo spoedig mogelijk terug te storten op de rekening waarmee de betaling van de bestelling is uitgevoerd. 
 
Bij het retourneren van een artikel uit België worden de kosten van het retourlabel automatisch verrekend met het retourbedrag waar je recht op hebt. Deze kosten worden dus afgetrokken van het totale bedrag dat je ontvangt als terugbetaling. Het bedrag dat uiteindelijk wordt teruggestort, is het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen minus de retourlabel kosten.
 
We willen erop wijzen dat we transparant zijn over de kosten en deze zo eerlijk mogelijk proberen te berekenen. Eventuele afwijkingen in het terug te storten bedrag als gevolg van de retourlabel kosten worden uitgelegd en toegelicht.
Als je nog vragen hebt over de terugbetaling van je retourzending vanuit België, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We staan klaar om je verder te helpen en eventuele zorgen op te lossen.
 
Hoe lang duurt het voordat ik het terug te storten bedrag op mijn rekening heb staan?
Wij storten altijd zo snel mogelijk het bedrag terug op jouw rekening (uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling). Wij mogen wachten met de terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, tenzij je kan aantonen het pakket eerder te hebben verzonden.
 
Informatie over herroepingsrecht
Het is mogelijk om een bestelling te annuleren door contact op te nemen met onze klantenservice. We raden aan om dit zo snel mogelijk te doen. Houd er rekening mee dat een bestelling niet geannuleerd kan worden zodra deze al verwerkt, verpakt en/of verzonden is. In een dergelijk geval kun je gebruik maken van het herroepingsrecht of ervoor kiezen het pakket te weigeren aan de deur bij levering door de bezorger.
 
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, dien je ons op de hoogte te stellen van je beslissing om de overeenkomst te herroepen door middel van een ondubbelzinnige verklaring. We verzoeken je vriendelijk om hiervoor een e-mail naar ons te sturen op hi@wallified.nl. In deze e-mail kun je aangeven dat je de overeenkomst wilt herroepen. Het is belangrijk dat de verklaring duidelijk en ondubbelzinnig is, zodat we je verzoek correct kunnen verwerken.
 
Let op: Het herroepingsrecht is een wettelijk recht dat consumenten beschermt bij online aankopen. Het geeft je het recht om binnen een bepaalde periode, meestal 14 dagen, zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden en de producten te retourneren. Deze periode gaat in op de dag na ontvangst van de bestelling. Het is belangrijk om binnen deze termijn je herroepingsrecht uit te oefenen als je besluit de overeenkomst te herroepen.
Zodra we je herroepingsverklaring hebben ontvangen, zullen we je instructies geven over de verdere afhandeling van de retourzending. Zorg ervoor dat de producten worden teruggestuurd in hun oorspronkelijke staat.
 
Als je nog vragen hebt over het herroepingsrecht of het annuleren van een bestelling, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We staan klaar om je verder te assisteren en eventuele vragen te beantwoorden.
 
Gevolgen van de annulering
Wij betalen het gehele aankoopbedrag  zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de producten in goede orde hebben ontvangen.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
 
 
Ben je niet tevreden met de afhandeling van jouw klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).